Old Sam's
Chesapeake Bay Retrievers


   

   
   
  Home
  Old Sam's
  Chesapeake Bay Retriever
  Onze Chessen
  Puppies
  Nieuws/resultaten
  Links
  Foto's
  Contact
   
   
   

 

  Old Sam's Chesapeake Bay Retriever  
 

OP EEN ROZE WOLK

Door Ria Swart-Hogeslag

Zorro, ons reu, had nog één puntje nodig voor het kampioenschap van de Duitse Retriever Club (DRC). Tussen het eerst en laatst behaalde punt moet een periode van één jaar zitten. Volgens mij waren er dit jaar minder DRC-shows en als er al één was konden wij om de één of andere reden niet. Uiteindelijk viel de keus op de buitenshow in Lich. Dat is wel even vier uur rijden en veel mensen zullen zeggen en dat alleen maar voor dat ene puntje waarvan je ook nog niet zeker weet of je die krijgt. Daarom voor alle zekerheid ook maar Whoopi en Sky, onze teven, als jokers ingeschreven.

Op de dag zelf wilden we om vijf uur vertrekken. Maar Zorro zag de bui al hangen en wilde de auto niet in. Waar het aan ligt dat hij weet dat we naar een show gaan is ons een raadsel. We nemen dezelfde zaken mee als voor een jachtproef of een jacht, droegen deze dag kleding die je ook bij een proef of de jacht kunt dragen. Zeg het maar! Na enig aandringen sprong hij toch tussen de dames in de auto.

Met een man en een reu die beiden niet van shows houden kwamen we in Lich aan. Dat Frits niet vrolijk keek was geen probleem, maar met een hond de ring in moeten die kijkt van wat doe jij mij in vredesnaam aan is erger. We hadden ruim de tijd en probeerden alles wat mogelijk was om hem wat op te vrolijken. Dat leek gelukt, maar in de ring plaatste de keurmeester hem toch als tweede omdat hij triest keek. Dan staat daar ook nog een aspirant keurmeester van de Labradors in de ring die je adviseert om eens ringtraining met hem te gaan volgen zodat hij vrolijker wordt. Dat was de druppel die de emmer deed overlopen. Maar zoals Cruijff zegt heeft elk nadeel zijn voordeel en als ik boos wordt komt ook het beste in me boven.

Dus met Sky de ring in en als er eentje vrolijk is dan is zij dat. Flink kwispelend, vol aandacht voor mij en als een jonge hond lopend ging ze door de ring. Zo dacht ik, dan hebben ze in ieder geval gezien dat we ook een vrolijke hond hebben. Het was goed genoeg om de beste veteraan van het ras te worden. Daarna kwam Whoopi die zich door de jaren heen naast een echte werkhond ook als een echte showhond heeft ontwikkeld. Zij werd beste van het ras en dat is niet gek bij 14 deelnemende Chessen.

De vraag was toen zullen we wachten op de keuring in de erering of gaan we direct naar huis. Gelukkig wilde Frits wel wachten want hij zat lekker in de schaduw onder een boom, had zijn middagdutje gedaan en had nog de nodige aanspraak van bekenden. Daar gingen we dan. Eerst moest Whoopi de ring in voor de Best in Show. Alle zes retrieverrassen waren vertegenwoordigd. De keurmeesters waren Jean Louis Pigal uit Frankrijk en Mary Ward uit Engeland. Na het lopen, opstellen en betasten van de honden werd er een voorselectie gemaakt. De Flatcoated, Labrador en de Chesapeake mochten blijven. Weer lopen, weer kijken en de Labrador kon de ring verlaten. Dit was al meer dan dat wat je normaal van een Ches bij de eindkeuring mag verwachten. Weer opgesteld, weer werd er gekeken en tot mijn grote vreugde werd Whoopi BEST IN SHOW. De dag kon al niet meer kapot en de eerdere teleurstelling van het niet behalen van het laatste puntje bij Zorro was totaal vergeten. Direct daarna moest Sky voor de uitverkiezing van de beste veteraan de ring in. De keuring werd door de dames Skott Jespersen en Rikke Borring uit Denemarken gedaan. Ach dacht ik, we winnen toch niet want er heeft al een Ches gewonnen. Maar Sky deelde mijn vreugde en liep de sterren van de hemel, stond daar als een echt showmodel met een niet aflatende kwispel. Na het nodige betasten en nogmaals lopen werd Sky tot BEST VETERAN IN SHOW gekozen.

Het is al heel apart dat je met een Ches zover komt en het maakt het helemaal uitzonderlijk als moeder en dochter beiden de beste worden. U zult begrijpen dat we een hele tijd op een roze wolk hebben geleefd want dit zijn werkelijk de krenten in de pap. Enige minpuntje voor Frits en Zorro is dat beiden nog wel mee moeten naar de show in Kassel om te proberen het laatste puntje bij Zorro voor het DRC-kampioenschap te halen. Als dat lukt zal ik hen voor het eerst niet meer lastig vallen met mijn shows of bedenk ik m e na een tijdje weer????